top of page

El Rei
Tràiler

cartel 3 EL REI.jpg

Sèrie documental

2021

6 capítols de 60'

Direcció, producció i guió: Marta Hierro i Núria Abad

Fotografia: Juan Carlos Azpiroz

Producció: Aina Núñez

Edició: Jaume Carlos Moranta, Juan Carlos Azpiroz i Ernesto de Nova

Grafisme: Luis Ozonas

So: Marc Farré

​Etalonatge: Jaume Alcina

Una sèrie produïda per IB3 en col·laboració amb MOM Works 

Selecció a festivals

Zoom 20 llorers V1 Selection.png
docsbarcelona.png

Sinopsi

"El Rei", una sèrie documental de cinc capítols sobre la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la seva influència i les conseqüències de la presència continuada a l'illa. La sèrie investiga els orígens de la relació amb Mallorca de Joan Carles de Borbó, quan només era un nen i va passar l'estiu a Valldemossa amb el seu germà. Va ser en aquell moment quan es va forjar un vincle indeleble, que el va portar novament a Mallorca quan era príncep i que va fer que establís la seva residència d'estiu a Marivent durant dècades.

Però la vinculació de Joan Carles I amb Mallorca no té a veure només amb les vacances. Per Marivent han passat les personalitats internacionals més altes, des de la reina d'Anglaterra fins a tots els presidents del Govern. La presència del rei emèrit a l'illa va atreure així mateix gent de tota mena, creant un ecosistema propi que va situar Mallorca al centre de la vida social, política i econòmica. “El Rei” investiga aquests fets, les seves connexions i els entorns en què es van desenvolupar, fent una acurada investigació a les fonts audiovisuals, fotogràfiques i periodístiques, i parlant amb els testimonis que van viure aquesta època en primera persona.

L'equip de recerca del documental ha viatjat per tota la geografia nacional, Suïssa i França a la recerca d'aquests testimonis, per mostrar la figura del rei emèrit, des dels inicis fins al moment actual, els llums i les ombres, i recopilar imatges gairebé desconegudes. El resultat és una sèrie que inclou les veus de les més importants personalitats balears, nacionals i internacionals, especialistes tots ells a la figura de Joan Carles I, per narrar una història que té Mallorca com a eix vertebral, però que abasta tota la vida del rei emèrit.

 

Entre els testimonis recopilats hi ha amics de la infància de Joan Carles I, historiadors, investigadors i periodistes que cobrien els estius a Mallorca o que en aquests moments investiguen al voltant de les activitats de Joan Carles. Entre ells hi ha Maruja Torres, Matías Vallés, Jaume Peñafiel, Jaume Carvajal i Urquijo, Sylvain Besson, Carmen Enríquez, Josep Francesc Conrado de Vilallonga, entre molts altres. Més de 50 hores d'entrevistes per explicar una vinculació, la de Joan Carles I amb Mallorca, fins ara mai no comptada en profunditat.

bottom of page