top of page

Factoria de somnis
 

16660307731474.jpg

Llargmetratge documental, en fase de finançament

2023

Direcció, producció i guió: Marta Hierro i Núria Abad

El desenvolupament de guió d'aquest llargmetratge, encara en fase de finançament, ha comptat amb el suport del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3.png

Sinopsi

Hi va haver un temps a finals del segle XX en què només hi havia dos canals de televisió i per veure dibuixos animats els nens havien d’esperar fins dissabte a les tres de la tarda. Un temps, els anys vuitanta, en què triomfaven les sèries de Claudi Biern Boyd (Palma, 1940), adaptacions dels grans clàssics de la literatura europea: Verne, Salgari, Dumas… Conegut com el Walt Disney espanyol, es va convertir en una de les grans figures de l’animació mundial, presidint la factoria de somnis BRB Internacional i finalment al capdavant d'Apolo Films.

 

El 1972 va fundar BRB com a agència de marxandatge que representava els drets dels personatges més populars del moment com“La Pantera Rosa” (i va ser l’inventor del pastisset del que una vegada es va anomenar generació X) o “Tom i Jerry”. Aviat va començar a distribuir sèries d’animació com “Marco”, “Pipi Calzaslargas”, “Sandokan”, “Les aventures de Tom Sawyer”, “L’abella Maia”, “Orzowei”, “Banner i Flappy”, “Vicky el Vikingo”, “Mazinger Z” o “El bosc de Tallac”, entre d’altres, per al 1980 produir la seva primera sèrie d’animació: “Ruy, el petit Cid”. Les seves obres “D’Artacan i els tres gossos mosqueters”, “La volta al món de Willy Fog”, “David el gnomo”, van començar a fer la volta al món i han aconseguit la categoria de clàssics.

 

 

 

Malauradament, Biern Boyd va morir fa unes setmanes deixant en marxa la seva darrera pel·lícula d’animació, “Súper Bernard”, l'heroi més maldestre i còmic de tota la història audiovisual. Al capdavant ha quedat el director artístic Toni Garcia, el deixeble de Biern Boyd i company en totes les seves aventures.

 

Així, el documental “Factoria de somnis” estudia un dels fenòmens més particulars que van donar els anys vuitanta amb l’inici de l’animació per veure la seva evolució fins a l’actualitat a través de la història d’aquest geni paradigmàtic. I és que sempre embarcat en nous projectes, Claudi Biern havia impulsat personalment la creació d’una nova companyia a Barcelona, Apolo Films, que es troba a l’avantguarda de la producció europea i està a l’altura dels principals estudis mundials d’animació, reunint joves talents creatius al camp del 3D. I ara finalitzant el que ja serà la seva obra pòstuma, “Súper Bernard”. 

bottom of page